Ο ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ

Οι Άστεγοι παρουσιάζουν την παράσταση Ο ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ.  Την Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 9μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Έτος
2019

Έχει γραφτεί ότι στα έργα του τα ανθρώπινα πλάσματα είναι θύματα του χρόνου. Είναι αλήθεια σ έναν βαθμό. Τόσο ο «περιπλανώμενος» όσο και η «καλλονή» σέρνουν πίσω τους ένα παρελθόν που θέλουν να ξεχάσουν μα που σημαδεύει το παρόν. Εύθραυστα πλάσματα παγιδευμένα «στο εδώ και το τώρα» που ζητούν να δραπετεύσουν «στο εκεί και στο τότε», ανεβασμένοι στο παλιό καραβάκι του «Ρεμπώ». Ή του Οδυσσέα.... Ο ένας όλο φεύγει γυρίζοντας άσκοπα, ένας άστεγος παρεπιδημών σ έναν παντοτινά ξένο πλανήτη. Η άλλη για πάντα έγκλειστη μέσα στο μυστήριο μιας φοβισμένης καρδιάς κι ενός μυαλού «ταραγμένου», αναλίσκεται σε μια μάταιη προσπάθεια να δημιουργήσει διαρκή ομορφιά σ' έναν μεταβαλλόμενο κόσμο βαρβάρων.
Οι –εξαιρετικά- βίαιοι θάνατοι στο έργο του Τ.Ουίλιαμς τρέπονται σε καταγγελία ενός κόσμου που σκοτώνει τους ποιητές του.
Κανείς δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια που θέτουν οι θεσμοί χωρίς να τιμωρηθεί, όπως προείπαμε. Όλοι είναι καταδικασμένοι να υπακούσουν ή να χάσουν. Άλλωστε ο κόσμος χωρίζεται σε δυο είδη. «Σ αυτούς που αγοράζουν και σ αυτούς που αγοράζονται». Και κάπου στη μέση υπάρχει ένα απροσδιόριστο τρίτο. Το είδος που δεν του βάλαν ποτέ σφραγίδα...


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κλεομένης Τζαννέτος
ΣΚΗΝΙΚΑ: Κλεομένης Τζαννέτος
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Όλγα Συροπούλου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κλεομένης Τζαννέτος
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΗΧΗΤΙΚΩΝ: Πωλίνα Σαμαρά
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κλεομένης Τζαννέτος
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Στέργιος Ξενακίδης
ΑΦΙΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Σταμάτης Γιαννάκης
VIDEO: Σπύρος-Μύρων Παυλής
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Σούλα Κουτούζη
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: Όλγα Συροπούλου, Άννα Ταξείδη, Βίκυ Βόμβα

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
Ντόλυ Χάμμα : Έφη Πετανίδου
Μπιούλα Μπίνινγκς : Πέπη Κοκκίνη
Πήγουι Μπίνινγκς : Στέφανος Βλάχος
Ντογκ Χάμμα : Αχιλλέας Χατζηνικολάου
Κάρολ Κατρήρ: Κατερίνα Κομνηνάκα
Εύα Τεμπλ : Αφροδίτη Γιαννέλλη
Σίστερ Τεμπλ : Χριστίνα Μαμουλή
Ινδιάνος Σαμάνος : Θοδωρής Αγγελέλλης
Βη Τάλμποτ : Μαρία Λογιωτάτου
Βαλ Ξαβιέ : Γιώργος Γέργος
Πριγκιπέσα : Αναστασία Κατσαρού
Τζέιμπ Τόρρανς : Ντικράν Ματοσσιάν
Σερίφης Τάλμποτ : Αντώνης Κωσταράς
Ντέιβιντ Κατρήρ : Άκης Αργυρόπουλος
Γυναίκα : Ραλλού Βαλάση
Νοσοκόμα Πόρτερ : Αλέκα Κομνηνού

Ευχαριστούμε τους φίλους που μας βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η παράσταση και ιδιαίτερα τους:
Φερενίκη Τσαμπαρλή, Γιαννούλης Interiors, Θεατρική Ομάδα AcTa της Κω για την υπέροχη σκάλα που μας δάνεισαν, και ιδιαίτερα τον Γιάννη Καματερό που την σχεδίασε, Θέμο Σκανδάμη για την παραχώρηση των στίχων του «Bird on the wire» του Leonard Cohen στα ελληνικά, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης για την δωρεάν παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου καθώς και τους υπαλλήλους του για την αμέριστη βοήθειά τους.